oprijplaat scooter

De ideale oprijplaat voor een scooter

Heeft u een scooterzaak, bent u een scootermonteur of heeft u moet u om een andere reden met regelmaat scooters vervoeren? Dan is het op en afladen van scooters ook voor u een bekende taak. Het op en afrijden van scooters (een serieuze kunde), vastzetten met spanbanden en hopen dat de scooter onderweg geen onnodige schade oploopt. Almach is leverancier van een innovatieve, automatische oprijplaat voor een scooter (en motoren, cargo en sneeuwscooters). Hoe het systeem werkt lees je hieronder

De automatische oprijplaat van Almach

De automatische rijplaat voor scooters heeft een Power Tilt functie waarmee zelfs de zwaarste voertuigen gemakkelijk op- en afgeladen kunnen worden. De oprijplaat kan bevestigd worden op / aan aanhangers, busjes, pick-ups en trailers. 

De oprijplaat is in drie verschillende varianten verkrijgbaar, namelijk: De AUN 100, de AUN 200 en de AUN 250. Daarnaast zijn er allerlei verschillende accessoires verkrijgbaar die aansluiten op ieders wensen en behoeften. Denk aan verlengstukken, laadklepadapters, een driewieladapter, een sneeuwscooter-adapter, een cargo-lader, een verlengstuk voor choppers en een boutloos systeem.

De oprijplaat weegt slechts 65 kilogram, is vervaardigd uit het meest corrosiebestend gehare aluminium en is daarnaast ook geanodiseerd. Het oprijsysteem kan zowel permanent als schroefloos (boltless) bevestigd worden. Die laatste optie is fijn voor geinteresseerden die geen permanente aanpassingen willen doen aan het voertuig waarop de oprijplaat bevestigd zal worden.

Hoe de automatische oprijplaat voor scooter werkt

Allereerst schuift men de oprijplaat volledig uit zodat de wielkeg op de grond wordt gepositioneerd. Vervolgens rijdt men de motor voorzichtig in de wielkeg. Middels spanbanden kan men de scooter vastzetten en klaarmaken om opgetakeld te worden. Aan de kop van het oprijsysteem zit het automatische systeem waarmee de scooters daadwerkelijk op de oprijplaat getakeld kan worden. Met behulp van een standaard accuboor wordt de motor, na bevestiging, met één hand het oprijsysteem op getakeld. Een klus waar je normaliter je handen vol aan hebt, kan nu binnen enkele minuten geregeld zijn. Handig toch?

We hebben tevens een video gemaakt om de proces stapsgewijs aan je te laten zien. Deze video vind je hier.